Containerbouw en Skids Schep Welding

Schep Welding is actief in de containerbouw en skids. Een skid is voor veel bedrijven in de procesindustrie een ideale oplossing. Het voordeel is namelijk dat een complete installatie op een frame sneller kan worden geïnstalleerd, dan alle losse componenten op de locatie zelf assembleren. Het productieproces gaat hierdoor efficiënter en sneller.

Containerbouw en Skids | Schep Welding

Monteren van componenten

Op het frame van de skid kunnen verschillende componenten worden gemonteerd. Denk bijvoorbeeld aan:

- Warmtewisselaars
- Flocculators en appendages
- Pompen
- Tanks
- Onderdelen van leidingen

Totale installatie monteren

Daarnaast is het binnen Schep Welding mogelijk om op een frame een totale installatie te monteren met bijbehorende meet- en regeltechniek. Hierdoor kan een skid een apparaat zijn, maar ook een complete installatie.

Eenvoudig gedeelte van de skid

Een skid bestaat meestal uit een redelijk eenvoudig gedeelte en een complex gedeelte. Het frame is bijvoorbeeld eenvoudig. De frames worden bij ons van RVS gemaakt, omdat dit materiaal een hoge weerstand biedt tegen corrosie. Ook is het voor ons mogelijk om complete skids te leveren.

Containerbouw en Skids | Schep Welding

Complexe deel van de skid

Het complexe deel van de skid is de daadwerkelijke installatie of het procesonderdeel dat binnen het frame, of op het frame, wordt gemonteerd. Dit kunnen pompen zijn, maar ook onderdelen van leidingen en tanks. Hierbij kan sprake zijn van verschillende lasverbindingen of flensverbindingen. In samenspraak met de klant zorgt Schep Welding dat het voldoet aan de wensen. Denk bijvoorbeeld aan de druk, de hygiëne of bijvoorbeeld de corrosievastheid.

Nationale en internationale industrieën

Schep Welding heeft jarenlange ervaring en expertise opgebouwd op het gebied van skidbouw voor zowel grote als kleine skids. Voor zowel nationale als internationale industrieën.